Днес сме тук за да опровергаем една голяма лъжа, която беше

...
Днес сме тук за да опровергаем една голяма лъжа, която беше
Коментари Харесай

Кирил Петков: Абсолютно съм сигурен, че г-н Борисов днес няма да се яви на делото за клевета

" Днес сме тук за да опровергаем една огромна неистина, която беше тука в последните 3 месеца в българското пространство, това за газовите медиатори. Лъжата, която господин Борисов изричаше и неговия екип е, че надали не сме се обогатили от газови медиатори, тъй като ние от самото начало казвахме, че това не е по този начин, взехме решение, че единствено българският съд като институция може да даде същинския отговор на българските жители ". Това сподели съпредседателят на " Продължаваме Промяната " преди началото на делото за клюка против водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Дарик. 

Софийският областен съд ще гледа делото против Бойко Борисов, заведено от Кирил Петков. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " съди водачът на ГЕРБ за клюка, а гражданският иск е в частичен размер от 10 000 лева

" Това, което аз съм безусловно сигурен, че господин Борисов няма да се яви през днешния ден на това дело, както съм безусловно сигурен, че лъжите, които са свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна и с това, че бюджетът сме го счупили, а се оказа, че е единствено 2.9 дефицитът тази година. Всички тези неистини би трябвало да се опровергават, с цел да може българските жители да не изгубят вярата, че има политици, които в действителност се борят за идеята, не желаят да се обогатят и имат вяра, че корупцията е нещо неприятно. Всъщност аз съм тук, с цел да се боря за вярата на българските жители ", добави Петков. 

" Цялостният иск е за половин милион с първа стъпка от непълен иск за 10 000 лв. ", посочи Петков. 

На днешното съвещание се чака да има разпит на трима очевидци, призовани от съда.

Жалбата беше подадена през август поради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа.

Макар в предварителните си изказвания Кирил Петков да разгласи, че гражданският му иск е за половин милион лв., по-късно в Съдебната зала стана ясно, че искът е непълен - за 10 000 лв., с опция, в случай че бъде задоволен, да се претендира цялата сума.

Според Менков Менков, юрист на Борисов, актуалният развой е " продължение на невъзможността Бойко Борисов да бъде политически да бъде репресиран. "

“Това произвеждане е опит да бъде затворена устата на Бойко Борисов като политически конкурент, нямам доверие българският съд да разреши това ”, безапелационен е той.

В средата на август Кирил Петков съобщи, че завежда тъжба за клюка поради думите на водача на ГЕРБ, че дружно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа. “Този вид неистини няма да бъдат допускани оттук насетне ”, безапелационен бе Петков.

" Последно време имам възприятието, че всички политици сме заобиоколени с една политическа реторика, съвсем шизофренична. От една страна желаят всички държавно управление, въпреки това, предходната седмица, това, което видяхме е, че те дори не желаеха да приказват. Да кажем, да са срещу, само че да приказват за най-важните цели за България с нашата декларация. Нямаше един коментар, нямаше един въпрос. Така че аз през днешния ден, по този начин " Продължаваме Промяната ", връщаме мандата и ще изчакаме президента, без спекулации да забележим на кой ще го връчи ", добави Петков. 

Попитан за какво не е там и дали делото е по-важно, той отхвърли и добави:

" По-важното в този миг не е това дело като дело, а да опорвергаваме лъжите, тъй като вярата на хората, че има политици, които могат да се борят за тях безкористно, не би трябвало да бъде изгубена ", съобщи Петков. 

" То не е като двама души да седнат на кафене и да се схванат, тук става въпрос за кардинални политики ", разяснява възможностите за държавно управление съпредседателят на Политическа партия.

" Аз имам вяра, че е доста дребен шансът да има държавно управление с третия мандат ", добави Петков. 

" Ние ще седнем с безусловно всеки да приказваме за политики ", отговори Кирил Петков на въпрос дали " Продължаваме Промяната " би преговаряла с " Български напредък ", в случай че получат третия мандат от президента. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР